Club MTV Europe Summerblast

In 1981 bracht MTV een revolutie teweeg in pop en rock. Wereldwijd zijn we op een andere manier muziek gaan consumeren. Zo werd het fenomeen van de videoclip zo populair dat het de popmuziek voor altijd zou veranderen. Nu stort de roemrijke televisiezender zich op de wereld van popfestivals, een scene die in het afgelopen decennia explosief is gegroeid.

Club MTV Summerblast pic

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat het kanaal live evenementen organiseert. Zo is er natuurlijk al het beroemde Isle of MTV festival op Malta. Toch is Club MTV Summerblast een uniek evenement, en wellicht een voorbode van een nieuwe generatie festivals.

MTV heeft een aantal zeer aansprekende namen op de rijke line-up staan: de Amerikaanse dj en producer Steve Aoki, de Engelse rapper en producer Elliot John Gleave (beter bekend als Example), de man achter de recente electro-remix van Tracy Chapman’s klassieker Fast Car: Jonas Blue, en het Canadese duo Zeds Dead, wiens dubstep-beats nu al een zekerheidje zijn voor een massaal gekkenhuis.

Weet Club MTV Europe Summerblast zijn plekje weten te vinden tussen de grootste en meest aansprekende festivals van Europa? Je komt er eind augustus achter!

Het evenement vindt plaats in de Kroatische zon, in een resort in het kustplaatsje Poreč. Het is een van de hoogtepunten van het Poreč Open Air Festival, dat vanaf 9 juni tot en met 10 september zal plaatsvinden. Deze eerste editie zal ongetwijfeld een onuitwisbare indruk achterlaten op het Europese festivallandschap.

Data en openingstijden

Vrijdag 19 augustus: van 18:00 tot 05:00 uur

Zaterdag 20 augustus: van 18:00 tot 05:00 uur

Poreč

Poreč is een van de populairste kustbestemmingen in de Kroatische regio Istrië. Het plaatsje wordt omringd door het heldere, blauwe water van de Adriatische Zee en is beroemd en geliefd om zijn natuurschoon, rijke historie en cultureel erfgoed. Net zoals de meeste Kroatische kustplaatsen, kun je Poreč eenvoudig te voet verkennen. In maar een paar minuten bereik je alle bezienswaardigheden. En die zijn absoluut de moeite waard. Zo staat de Eufrasiusbasiliek op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bouwwerk is dan ook terecht de trots van de lokale bevolking.

Het nachtleven van Poreč kan weliswaar niet tippen aan dat van Europese hotspots als Pula of Novalja, maar je zal geen moeite hebben om een gezellig en authentieke  ‘konoba’ te vinden. In deze traditionele Kroatische tavernes kun je met je vrienden genieten van de lokale specialiteiten en – niet te vergeten – een ijskoud biertje of een glaasje van de beroemde Kroatische wijn. Het mooiste van alles: de lage prijzen!

Park Olge Ban

De eerste editie van Club MTV Europe Summerblast vindt plaats in het Olge Ban park. Het is het groene hart van Poreč en is gelegen op slechts tien minuten lopen van het historische centrum. Het schilderachtige gebied ligt aan het water en biedt dan ook genoeg verkoeling bij temperaturen die geregeld boven de dertig graden Celsius komen. Bovendien kun je genieten van de spectaculaire vergezichten langs de beeldschone Adriatische kust.

Originele tekst

Club MTV Europe Summerblast

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top