DGTL (Barcelona, Spanje)

Na het overweldigende succes van de Amsterdamse editie, reist DGTL nu naar het zonnige Barcelona, bepakt en bezakt met de lekkerste ingrediënten voor een winnend recept. Op de line-up staan niet alleen de spannendste namen uit de elektronische scene, maar ook interactieve en innovatieve performances en installaties die door wind- en zonne-energie worden aangedreven. Duurzaamheid en organisch voedsel zijn de speerpunten van het festival, waar je tevens geen stuiver aan contant geld nodig hebt. Tel daarbij op: prachtige stranden en een overvloed aan Mediterrane zon, en je hebt misschien wel het feest van het decennium!

DGTL Barcelona pic

Het festival worden gehouden in het Parc del Fòrum, gelegen aan de zee in het noorden van de stad. Het centrum van Barcelona is maar een paar metrohaltes verwijderd. Het enorme, multifunctionele complex heeft een imposante, van zonnepanelen voorziene promenade, en veilige plekken om te zonnebaden. Het is tevens de thuishaven van het gerenommeerde Primavera Sound Festival. Je kan er dus van uitgaan dat deze lokatie alles in zich heeft om duizenden feestgangers een legendarisch feestweekend te bieden.

Fluorescerende schepsels, vuurspuwende metalen reuzen en andere gekkigheid. Stap in de wondere wereld van DGTL!

Openingstijden en blokkenschema

Vrijdag 12 augustus

Zaterdag 13 augustus

Barcelona, Spanje

De hoofdstad van de Spaanse autonome regio Catalonië heeft een zeer rijke cultuur. Het uiterlijk van de stad wordt beheerst door de kleurrijke, complexe en surrealistische bouwwerken van de legendarische architect Antoni Gaudí. Het is een onomstotelijk feit: Barcelona is een bestemming van de buitencategorie. Je kijkt hier overal je ogen uit.

Maar de befaamde Sagrada Familia en het Parc Güell zijn niet de enige publiekstrekkers. Er zijn nog ontelbaar veel andere redenen waarom Barcelona steevast in de top 5 van de meest bezochte steden van Europa staat. Zowel overdag als ‘s nachts is de stad een bruisende metropool, en is al meermaals verkozen tot de belangrijkste hotspot voor feestend Europa. Jaar in jaar uit komen miljoenen clubbers, kroegtijgers en zonaanbidders naar deze dynamische kuststad.

Barcelona is een snelle stad. En dat uit zich ook in het nachtleven, de cultuur en de muziek. De scene heeft een enorme verscheidenheid. Er zijn dan ook tal van verschillende soorten bars, cafés en clubs. Van gezellige tapasbarretjes tot gigantische discotheken, je kunt hier een leven lang blijven ontdekken, wat je smaak ook is.

Als je een ding in je achterhoofd moet houden, dan is het wel dat Spanjaarden een andere dagindeling hanteren. Schrik niet wanneer een restaurant sluit om 20:00 uur, de bars de deuren om 22:00 uur dichtgooien, of dat je voor 22:00 uur nog niet de club binnenkomt. Barcelonezen feesten later, maar zeker niet minder! Zet daarom je klok op Spaanse tijd, chill, en bereid je voor op de fiesta van je leven. Na dit weekend kom je ongetwijfeld uitgeput thuis, maar je zal zeker een onvergetelijke ervaring rijker zijn!

Parc del Fòrum

DGTL wordt gehouden in het Parc del Fòrum, dat ligt in het Sant Martí district aan de Middellandse Zeekust. Het is maar een klein stukje met de metro naar het hart van de stad. Het enorme, multifunctionele complex heeft een imposante, van zonnepanelen voorziene promenade, en veilige plekken om te zonnebaden.

Het aan de kust gelegen district Sant Martí is gelegen in het noordoosten van de Catalaanse hoofdstad en is een van de grootste woonwijken van de stad. Moderne gebouwen, immense winkelcentra (zoals de Diagonal Mar en Les Glòries) en rustige stranden zijn de belangrijkste kenmerken van deze fijne buurt.

Hoe kom je daar?

Het Parc del Fòrum is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Dit zijn de dichtstbijzijnde haltes:

Tram 4: Fòrum 

Bus 143: Eduard Maristany – St Ramon de Penyafort

Bus 36 / H14: Maresme | Fòrum

Metro lijn 4: Maresme | Fòrum

Nachtbus N6: Rambla de Prim – Llull

Het festival duurt van vrijdag 15:00 uur tot zondag 03:00.

Originele tekst

DGTL Barcelona

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top