Isle of Wight Festival (Verenigd Koninkrijk)

Toen het Isle of Wight Festival in de jaren 1968 tot en met 1970 voor de eerste keren werd gehouden, bleek het een geduchte rivaal voor het legendarische Woodstock. De grootste namen van die tijd waren present: Jimi Hendrix, The Who, The Doors, Jefferson Airplane, Ten Years After, Sly & The Family Stone, Leonard Cohen, Joni Mitchell en Joan Baez, om er slechts een paar te noemen. De derde editie in 1970 was toentertijd het grootste muziekevenement dat de wereld ooit zag, met meer dan 600.000 bezoekers. Helaas was het tevens het laatste optreden van Jimi Hendrix, voor zijn tragische dood.

Isle Of Wight Festival pic

Omdat zo’n 400.000 mensen het festival zonder kaartje binnendrongen, werd het vervolgens opgeheven. Gelukkig werd het roemruchte evenement in 2002 in ere hersteld, met even indrukwekkende artiesten als in de hoogtijdagen. David Bowie, Coldplay, Pharrell Williams, Muse, The Rolling Stones, Amy Winehouse, The Black Keys, Fleetwood Mac, The Prodigy en Blur hebben in de afgelopen veertien jaar allemaal hun stempel gedrukt op Isle of Wight 2.0. Dit jaar viert het festival zijn veertigste verjaardag, met helden als Iggy Pop, Adam Ant, The Damned en The Buzzcocks op de line-up. En niet te vergeten, Queen.

Als altijd is er nog veel meer te beleven naast de optredens. Zo is er de Hipshaker Lounge, waar je gezellig een drankje kan drinken onder het genot van de beste dansplaatjes. ‘s Avonds verandert de tent in een waar dansfestijn, met de beste funk en soul. Als je meer houdt van de jaren tachtig, dan is de Electro Love tent zeker jouw ding. En ga je lekker op vernieuwende en opkomende artiesten, waag dan een bezoekje aan Platform 1.

Het Isle of Wight Festival is ook maatschappelijk betrokken en steunt een aantal lokale liefdadigheidsinstellingen. Dit jaar is de voornaamste partner Stand Up To Cancer. De stichting organiseert verschillende activiteiten op het terrein, waarmee je het kankeronderzoek in het Verenigd Koninkrijk kunt steunen. Zeker niet de minste reden om het Isle of Wight Festival dit jaar te bezoeken!

Seaclose Park (Isle of Wight, Verenigd Koninkrijk)

Seaclose Park ligt in de omgeving van Newport, de hoofdstad van het eiland. Er is een goede verbinding met bus en veerboot, en vanaf de stad is het terrein eenvoudig te bereiken.

Het zuiden van Engeland is warmer en droger dan de meeste regio’s in Groot-Brittannië, maar modderpoelen en hoosbuien zijn natuurlijk een reëel gevaar. Vergeet dus niet je regenlaarzen mee te nemen!

De camping sluit om 14:00 uur op de maandag na het festival. Hou dat in je achterhoofd, zeker als jij de bob bent!

Isle of Wight (Verenigd Koninkrijk)

Het Isle of Wight is het grootste Engelse eiland en het op een na meest bevolkte. Meer dan de helft van de 348 vierkante kilometer is natuurgebied en behoort tot de Isle of Wight Area of Outstanding Natural Beauty. Het wordt vaak omschreven als ‘Engeland in het klein’, voornamelijk door de diversiteit van het landschap. Koningin Victoria hield zoveel van het eiland, dat ze er elke zomer vertoefde. Hierdoor was het een populaire plek voor de modieuze, victoriaanse elite, waaronder de beroemde auteur Charles Dickens.

Maak een tochtje over het eiland en bewonder de magnifieke kliffen, verscholen stranden, heuvelachtige velden, open kalkvalleien en pittoreske huisjes. Zowel in het binnenland als aan de kust zijn de uitzichten adembenemend.

De vele kleine en grote baaien zijn bovendien ideaal voor watersporten en andere recreatieve wateractiviteiten. Het is hiermee een droombestemming voor iedereen die houdt van de zee.

Originele tekst

Isle of Wight Festival

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top