Outlook Festival

Diepe bassen, harde beats, lange dagen vol zonneschijn en eindeloze strandfeesten: dat is het Outlook Festival.

Outlook Festival pic

Het mag dan in Kroatië worden gehouden, het festival is van origine Engels en is negen jaar geleden voortgevloeid uit het SubDub evenement in Leeds. Het is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en vetste bass-festivals van Europa. Niet zo vreemd, want de organisatoren hebben er een evenement van gemaakt vol vooruitstrevende, underground muziek, met een verscheidenheid aan genres die allemaal gebaseerd zijn op beukende bassen, zoals dub, drum & bass, hiphop, dubstep en jungle.

Een feestende meute van meer dan 15.000 man sterk reist ieder jaar af naar het Punta Christo fort voor een flinke portie knallende optredens op unieke podia in en om het fort en op het beeldschone strand.

Tijdens deze negende editie heeft Outlook de dampende soul en groove van de godfather van de reggae-dub, Mad Professor weten te strikken. Ook het Nederlandse electro-trio Noisia en de diepe grime van de Britse rapper Stormzy zijn present. En de Amerikaanse hiphopartiest Joey Bada$$ en de drum & bass maestro DJ Hype behoren ook tot de grootste publiekstrekkers. Het is slechts een kleine greep uit de programmering, want met meer dan 250 acts op de line-up wordt aan het einde van de zomer nog een keertje goed hard gefeest op een van de mooiste plekken van Kroatië.

Het zal je dan ook niet verbazen dat Outlook werd verkozen tot ‘Best Overseas Festival’ tijdens de UK Festival Awards in 2011.

En alsof er nog niet genoeg bass-gerelateerd vertier was, zijn ook nog eens tal van feesten op boten langs de prachtige Adriatische kust.

Openingstijden

Outlook Festival vindt plaats van donderdag 1 tot maandag 5 september (de muziek stopt op maandagochtend om 06:00 uur).

Pula

Pula is de nieuwe vrijplaats voor feestend Europa, en niet zomaar. De adembenemende kust, vol met azuurblauwe baaitjes en fjorden maakt het een van de mooiste gebieden van het schiereiland Istrië. In de zomer zijn de temperaturen dankzij de frisse briesjes zeer prettig. Het kwik komt hier zelden boven de 25 graden Celsius uit. Je hoeft dus niet op te zien tegen benauwde toestanden. Het nachtleven is bovendien top en het is – niet op de laatste plaats – ook nog eens een schitterende stad, met buitengewoon mooie, Romeinse architectuur.

Nadat je je hebt vergaapt aan de majestueuze ruïnes (voornamelijk het amfitheater uit de eerste eeuw na Christus), en lekker languit op de stranden van Verudela hebt gelegen, is het waarschijnlijk zo zoetjes aan tijd om het feestgedruis op te zoeken. In dat geval heeft Pula alles wat je hartje begeert.

De meeste barretjes sluiten vroeg, maar de discotheken gaan de hele nacht door. Als je meer voor de sfeer dan de muziek gaat, dan zijn de Aruba en de Zen Club in het noordoosten van het centrum een goede optie. Hits, volle dansvloeren en ouderwetse gezelligheid zijn hier gegarandeerd. Liever een tikkeltje alternatiever? Ga dan naar club Uljanik in het hart van de stad. Het is al meer dan zestig jaar een instituut, dankzij de vrijzinnige programmering. Indiebandjes en de spannendste dj’s wisselen elkaar hier af. Er is ook een grote binnenplaats, waar het met lekker weer volstroomt met goedgemutste mensen. 

Fort Punta Christo

Fort Punta Christo werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw en prijkt statig op 45 meter hoogte, op een klein schiereilandje. Het maakte ooit deel uit van twaalf uitkijkposten die de havenstad Pula omringden.

Het fort is tegenwoordig niet meer in gebruik. De ruïnes van het bouwwerk vormen nu een heel weekend lang een psychedelisch wonderland. Er zijn een aantal podia gebouwd op en om het fort, waarmee de organisatie volop gebruik maakt van de unieke setting. Alles om jou een onvergetelijke ervaring te geven. De mooiste locaties zijn misschien wel Noah’s Ballroom en The Moat. De eerste is een kleine ronde ruimte en de tweede een honderd meter lange gang, waar de beats tegen zeven meter hoge muren weerkaatsen.

En dat is bij lange na nog niet alles. Het fort bestaat uit ruim 250 ruimtes, verspreid over een gebied van 10.000 vierkante meter. Deze zijn niet allemaal getransformeerd tot podia, maar ze zijn wel uitermate geschikt om sprookjesachtige wandelingen door te maken.

Originele tekst

Outlook Festival

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top