Positivus Festival (Salacgrīva, Letland)

Ben jij helemaal klaar met hoge bierprijzen? En met natte poncho’s? Jaar in jaar uit hetzelfde riedeltje – heb jij er ook genoeg van? Dan is Letland’s Positivus Festival misschien wel het alternatief!

Positivus pic

Letland is dan misschien niet het eerste land dat je te binnen schiet bij een geweldige festivalbestemming, maar het is met afstand de nummer een van de Baltische regio. Bovendien riep The Guardian het evenement uit als een van de beste kleine festivals van Europa. Kraftwerk, Placebo, Muse en Sigur Rós waren immers al eens headliner. En dit jaar viert het festival alweer zijn tiende verjaardag. Het belooft dus een memorabele editie te worden. Hier zes redenen om een tripje naar de Baltische staat serieus te overwegen:

  1. Het vindt plaats in een afgelegen bos, op een steenworp afstand van de zee. De setting kan haast niet idyllischer.
  2. De Letse zomer is bijzonder aangenaam. Met een temperatuur van rond de 25 graden en weinig regen, blijf je de hele dag goed gemutst en verandert je tent ‘s nachts niet in een sauna.
  3. Door de relatief kleine omvang (zo’n 30.000 bezoekers) verspil je minder tijd om van podium naar podium te gaan.
  4. Letland is goedkoop. Ongeveer de helft goedkoper dan het Europese gemiddelde.
  5. De Britse scene is dit jaar sterk vertegenwoordigd op de line-up. Zo maakt zangeres Ellie Goulding haar opwachting, net als voormalig Pulp-gitarist Richard Hawley en alt-rockers Wolf Alice. Andere publiekstrekkers zijn de Amerikaanse rockveteranen Mercury Rev en de Zweedse nieuwkomers Seinabo Sey.
  6. Wordt al dat gehos je even te veel? Er zijn zat relax-opties. Pak bijvoorbeeld een van de hangmatten langs de bosrand, struin over de kledingmarkt, kom even helemaal tot rust in de filmtent, trakteer jezelf op het eersteklas eten, of neem gewoon een frisse duik in de zee!

Dus, waar wacht je nog op?

Bossen rondom Salacgrīva (Letland)

Het festival is gelegen te midden van ongerepte bossen en vlakbij de prachtige kustlijnen van Salacgrīva. In deze sprookjesachtige omgeving kom je helemaal tot rust en kan je even ontsnappen uit de dagelijkse sleur.

‘s Nachts licht het hele festival op. De interactieve lichtinstallaties maken van het terrein een glinsterend wonderland, dat je ook nog eens de weg wijst.

Door de knusse setting ben je bovendien geen halve dagen kwijt om van podium naar podium te gaan. Zo verspil je geen tijd en wordt het plannen van jouw ideale route opeens een fluitje van een cent.

Als je al moe wordt van de gedachte dat je je campingspullen door heel Europa moet meezeulen, wees dan maar niet bang. De organisatie heeft een eigen postadres, waar jij je boeltje van tevoren naartoe kunt sturen. Je hoeft alleen je handbagage mee te nemen. Ideaal toch? 

Salacgrīva (Letland)

Het gemoedelijke, haast Mediterrane resort Salacgrīva is gelegen aan de Letse kust, ongeveer honderd kilometer van de hoofdstad Riga, en niet ver van de grens met Estland. Het nachtleven is niet bepaald bruisend, maar Positivus compenseert dat met verve.

Daarentegen zijn de andere trekpleisters in het gebied de perfecte aanvulling op jouw dagen en nachten van keihard feesten. Geniet van de aanblik van prachtige stranden, weelderige bossen en woeste kliffen. Vergeet je kater en maak een rustgevend tochtje door de rivier. Of maak het wat spannender en neem een wakeboard. Allemaal teveel inspanning? Kies dan gewoon een mooi stukje strand uit, ga er liggen, sluit je ogen en adem de frisse zeelucht in.

Originele tekst

Positivus Festival

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top