Reeperbahn Festival (Hamburg, Duitsland)

Het Reeperbahn Festival is veel meer dan alleen een festival. Het is een waar artistiek festijn. Het is vernoemd naar de beruchte straat, die sinds mensenheugenis te boek staat als het hart van het Hamburgse uitgaansgebied. Het festival biedt een breed aanbod aan muziek, visuele kunsten en cinema, in talloze genres, nationaliteiten en tradities.

Reeperbahn pic

Gedurende vijf dagen zullen er meer dan zevenhonderd optredens plaatsvinden op locaties die net zo divers zijn als de disciplines die ze een podium bieden. De ongeveer 460 concerten worden verzorgd door en aanzienlijk aantal nationale en internationale acts, van vrijwel iedere muzikale stroming. Er is daarbij meer dan genoeg ruimte voor nieuwe, innovatieve artiesten. Voor ze hun grote doorbraak beleefden hebben immers Bon Iver, Ben Howard en Ed Sheeran al eens op het festival gespeeld. Tel daarbij op: de cinematografische projecties, literaire bijeenkomsten en tentoonstellingen van zowel schone kunst als straatkunst, en je hebt een artistiek verantwoorde happening, die zelfs de meest verfijnde paletten zal behagen.

In 2016 bestaat het Reeperbahn Festival tien jaar. Tijdens dit jubileumjaar is Nederland de eregast. Het collectief Dutch Impact (gesubsidieerd door Buma Cultuur en Performing Arts Fun NL) zal een dwarsdoorsnede geven van het hedendaagse culturele landschap van Nederland, met veel artiesten die hun kunsten op een internationaal podium mogen vertonen.

Het is met recht een festival dat je geest verruimt en je ziel voedt.

Reeperbahn (Hamburg, Duitsland)

Schandelijk, fascinerend, schaamteloos en stout. Niet voor niets wordt de Reeperbahn de ‘zondige mijl’ van Duitsland genoemd. Het is tevens de plek waar The Beatles in de jaren zestig optraden, nog voor ze de wereld veroverden. In de jaren dat zij in Hamburg woonden, speelden ze in clubs als Kaiserkeller, Top Ten en natuurlijk de legendarische Star Club. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het festival in dit historische centrum van de Hamburgse underground-scene zijn thuis heeft gevonden.

De editie van 2015 vond plaats op meer dan zeventig plekken op en rond de Reeperbahn, waaronder de Prinzenbar, de fameuze Molotow en de spectaculaire Sankt Pauli-kerk, om er slecht een paar te noemen.

De legende leeft voort.

Hamburg, Duitsland

Berlijn mag dan gelden als de hippe en coole stad van Duitsland, toch is Hamburg (de op een na grootste stad, na Berlijn) meer dan een geduchte rivaal. Met zijn oude gebouwen, grachten en bruggen is het overdag een prachtige stad om te bezichtigen. Maar ‘s nachts komt de stad pas echt tot leven.

Hou je van eigenzinnige, afwijkende en trendy plekken? Dan is de alternatieve studentenwijk Sternschanze echt iets voor jou. De prijzen zijn er laag en je krijgt er veel cultuur voor terug.

Voor zij die liever de wilde kant van de stad willen ervaren, kunnen het beste het losbandige St. Pauli bezoeken. In het hart van de wijk vind je natuurlijk de Reeperbahn, met zijn talloze clubs, theaters, restaurants, seksshops, bordelen en stripclubs. De laatste tijd zijn er een hoop ‘99 cent-bars’ bijgekomen, waar je voor een habbekrats dronken kan worden. Net als de Amsterdamse Wallen weet St. Pauli nog altijd te fascineren, verleiden en betoveren. De nachten hier zijn zeker memorabel (als je ze de volgende dag nog kan herinneren).

Originele tekst

Reeperbahn Festival

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top