Rock Am Ring (Mendig, Duitsland)

Het is weer tijd om de stembandjes te smeren, want Rock Am Ring staat weer voor de deur. Punk, metal, grunge, hardrock, alternative, alles komt aan bod. Drie dagen lang zal ‘Helgaaa!’ – de strijdkreet van de vaste Rock Am Ring-gangers – als vanouds klinken uit duizenden schor geschreeuwde strotten.

Rock Am Ring pic

Het grootste en populairste rockfestival van Duitsland vindt dit jaar voor de 31e keer plaats. Het evenement mag met gepaste trots terugkijken op de voorgaande edities met talloze levende legendes en opkomende artiesten. Niet verwonderlijk dus, dat het festival in het laatste decennia zes keer achtereenvolgend was uitverkocht. Het Nürburgring-circuit (waar het festival sinds de oprichting in 1985 werd gehouden) is inmiddels verruild voor luchtmachtbasis Mendig. Zoals ieder jaar zullen meer dan negentig acts hun opwachting maken op het kolossale rockspektakel, dat steevast bezoekers uit alle windstreken weet te trekken. Vorig jaar werd zelfs het record verbroken, met een bezoekersaantal van meer dan 90.000.

Al jaren geldt het festival als het Europese Mekka voor de rondzwervende rock-connaisseur. De reden voor de wereldwijde erkenning van het evenement is simpel: op de line-up hebben inmiddels de belangrijkste namen in rock gestaan. Black Sabbath, David Bowie, The Cure, Pearl Jam, Def Leppard, Rage Against The Machine, The Smashing Pumpkins, Sepultura, Metallica, Nine Inch Nails, Marilyn Manson, Slipknot, Audioslave, Queens Of The Stone Age, Slayer, Foo Fighters en veel, heel veel andere rockhelden hebben bijgedragen aan het onomstotelijke succes, en van het festival een waar instituut gemaakt.

Ondanks dat Rock Am Ring de pijlen onmiskenbaar richt op rock, heeft het festival de laatste jaren meer en meer zijn horizon verbreed. Zo heeft het inmiddels de grootste namen uit de hiphop, R&B, pop en elektronische muziek mogen verwelkomen. Acts als Prodigy, Azealia Banks, Coldplay, Crystal Castles, Cypress Hill, Gesaffelstein, MIA en Boys Noize, om er maar een paar te noemen.

Luchtmachtbasis Mendig (Mendig, Duitsland)

Het pittoreske stadje Mendig ligt in het hart van de deelstaat Rijnland-Palts. De uitgestrekte landschappen en overvloed aan kleurrijke velden worden eens per jaar bruut opgeschrikt, als Rock Am Ring de militaire luchthaven binnen komt denderen. En hoewel de regio slechts achtduizend inwoners telt, wist het stadje in 2015 aan meer dan 85.000 enthousiaste rockers onderdak te bieden.

Stad Mendig (Mendig, Duitsland)

Mendig is een vreemde eend in de bijt als het gaat om festivallocaties. In tegenstelling tot drukke steden als Amsterdam en Utrecht, nodigt de unieke omgeving van het stadje uit om op een spannende ontdekkingsreis te gaan. Zo is het recreatiegebied bij het nabijgelegen meer met zijn groene heuvels ideaal om de drukte van het festivalterrein even te ontvluchten. In het centrum van het stadje kun je voortreffelijk Indiaas eten bij restaurant Himalaya, of het traditionele Duitse café Vulkan Brauerei und Brauhaus bezoeken. En sla daarbij zeker de brouwerij niet over.

Originele tekst

Rock Am Ring

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top