Rock for People (Hradec Králové, Tsjechië)

Hou jij van kwaliteitsbier? En ben je altijd op zoek naar avontuur? Dan is het Tsjechische festival Rock for People misschien wel wat voor jou.

Rock For People pic

Het driedaagse evenement is het grootste rockfestival in Centraal-Europa (met zo’n 30.000 bezoekers en meer dan tweehonderd lokale en internationale acts) en wordt half juli gehouden. Onder anderen Muse, The Prodigy, 30 Seconds to Mars, The Arctic Monkeys, Placebo, Bloc Party, Underworld, The Bloodhound Gang, The Streets, Franz Ferdinand, Papa Roach, en Cypress Hill hebben geprijkt op de rijke setlisten uit het verleden.

De acts die hun optreden op het festival inmiddels hebben bevestigd zijn de legendarische punkers van The Offspring, metalcore-helden Bullet For My Valentine en rock-zwaargewichten Five Finger Death Punch.

Tussen de moshpit-sessies door valt er genoeg te beleven. Speel een gigantisch dobbelspel, check de bmx- en skate-demo’s, maak de sprong van je leven in de vrije-val-simulator, of probeer ‘geocaching’, de moderne versie van schatzoeken op je smartphone.

Het festival is super relaxed en tevens nog niet compleet overgenomen door de commercie, zoals de meeste andere festivals. Net als Glastonbury ligt de focus op het geven van een onvergetelijke ervaring aan de bezoekers. Bovendien gaat alle winst naar het goede doel, waarmee het festival zijn naam eer aandoet.

Luchthaven Věkoše (Tsjechië)

Na meer dan twintig jaar te hebben plaatsgevonden in het dorpje Český Brod, heeft Rock for People sinds 2007 het vliegveld Věkoše gekozen als festivallocatie. De luchthaven is slechts twee kilometer verwijderd van het centrum van de stad Hradec Králové.

De hangars van het vliegveld en de twee openluchtpodia geven het festival een unieke uitstraling. Het trekt dan ook niet voor niets ieder jaar zo’n 30.000 bezoekers uit alle windstreken.

Om het de bezoekers makkelijker te maken, heeft de organisatie van Rock for People een korting van 50% weten te bedingen op treinreizen naar Hradec Králové vanaf elke plek in Tsjechië. Het enige wat je hoeft te doen is het speciale ‘Train (vlak) + Rock for People 2016’-kaartje te kopen en het te laten bestempelen bij aankomst op het festival.

Er is tevens een gratis shuttle service vanaf het treinstation naar het festivalterrein, waar je natuurlijk wel even je kaartje voor moet laten zien.

Hradec Králové, Tsjechië

Op zo’n honderd kilometer van de hoofdstad Praag ligt Hradec Králové, een groot stedelijk gebied in de Bohemen. Het is tevens een van de oudste steden van het land. Zoals in heel  Tsjechië is muziek sterk verbonden met de lokale cultuur en het nachtleven. In talloze kroegen, bars en zelfs restaurants vind je bandjes in allerlei stijlen.

Wie Tsjechië zegt, zegt bier. Het is terecht de nationale trots. Het goudgele gerstenat vloeit  net zo rijkelijk als water, en is dikwijls nog goedkoper ook. Het land produceert meer dan 470 verschillende bieren, en dat kan de festivalganger natuurlijk wel bekoren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de bierconsumptie nergens ter wereld hoger ligt dan in Tsjechië!

En in tegenstelling tot de meeste West-Europese landen serveren ze het bier ook nog eens in echte pintglazen. 

Originele tekst

Rock for People

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top