Sea Dance Festival (Budva, Montenegro)

Stel je eens voor dat je al pootjebadend danst in helder, turquoise water, terwijl je wordt ondergedompeld in zomerse zonnestralen met een rum-cocktailtje in je hand. Voeg daar de beste artiesten ter wereld en een prachtige bergachtige setting aan toe. Klinkt paradijselijk, of niet? Om deze droom te laten uitkomen hoef je alleen maar naar de Montenegrijnse kust te gaan, voor het jaarlijkse Sea Dance Festival. Hoewel het evenement pas twee keer eerder is gehouden, is het in 2015 al verkozen tot het beste middelgrote festival van Europa.

Sea Dance pic

Het is het jongere broertje van het vermaarde EXIT Festival in Servië (dat jaarlijks in juli plaatsvindt) en wordt enkele dagen later gehouden. De ware avonturiers onder ons combineren beide festivals en gebruiken de paar dagen er tussenin om de batterijen op te laden.

Ben je niet bekend met het EXIT Festival? Het feit dat het in 2014 de onderscheiding van beste Europese festival in de wacht sleepte zegt genoeg.

Voorgaande headliners op Sea Dance Festival zijn onder anderen Jamiroquai, The Prodigy, Star Slinger en Róisín Murphy. Drie wereldwijd bekende dj’s zijn inmiddels bevestigd: dubstep-producer Zomboy en drum & bass-pionier Andy C. uit Groot-Brittannië, en de Belgische artiest Felix Safran De Laet, beter bekend onder zijn alter ego Lost Frequencies. Volgepakte tassen zijn niet nodig. Het enige wat je hoeft mee te nemen is je zonnebril, wat zwembroeken of bikini’s en zonnebrand. 

Budva, Montenegro

Budva is een klein Montenegrijns resort, gelegen in een romantisch baaitje, ongeveer een uur verwijderd van de hoofdstad Podgorica. Dit pareltje is nog altijd niet ontdekt door het massatoerisme en is een van de oudste stadjes aan de Adriatische kust. Als je al eens de Kroatische kust hebt bezocht, zal je veel overeenkomsten zien: kristalhelder water, veel zon, lage prijzen, en een echte vakantiesfeer die alleen maar sterker wordt zodra de zomer begint. Strandfeesten, verschillende culturele evenementen en concerten vullen in razend tempo de kalender, gevolgd door een constante stroom verheugde Montenegrijnen.

Budva’s koosnaam is niet zomaar ‘Montenegro’s Saint-Tropez’. De havens liggen vol met luxueuze jachten, en hippe openluchtdiscotheken verlichten ‘s avonds de boulevard. De extravagante glamour die de regio uitstraalt zal iedereen aanspreken die wat jetset wil meepakken, zonder het gepeperde prijskaartje.

Jaz Beach (Budva, Montenegro)

Jaz Beach is Budva’s hipste zomer-hotspot. Het is gelegen op zo’n tweeënhalve kilometer van het centrum en is bovendien een van de grootste stranden van het land. De 1200 meter aan fijn kiezelstrand heeft de nodige sterren weten te lokken, zoals Claudia Schiffer, Sylvester Stalone en Kirk Douglas.

Bij warm weer is het al snel erg druk op het strand, dus wees op tijd voor een mooi plekje. En vergeet niet dat een deel ervan een nudistenstrand is. Je kan er dus voor kiezen om je preutsheid overboord te gooien, of een andere, meer aangeklede spot te kiezen.

Originele tekst

Sea Dance Festival

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top