Secret Solstice (Reykjavik, IJsland)

96 uur lang feest, honderd acts op de line-up, dansen onder de surrealistische middernachtzon en uitzicht over het waanzinnige IJslandse landschap: Secret Solstice is terug!

Secret Solstice pic

Sinds de eerste editie in 2014 oogstte het festival lof van de lokale en internationale pers, wat ervoor heeft gezorgd dat Secret Solstice hard op weg is om een van de meest opwindende nieuwe festivals van Europa te worden.

Dit jaar wordt het jonge IJslandse evenement voor de derde keer gehouden. De triomfantelijke comeback van Radiohead is ongetwijfeld nu al het hoogtepunt van Secret Solstice 2016. Daarnaast verwelkomt het festival de charismatische Ierse diva Roisín Murphy, de onnavolgbare rappers van Die Antwoord, de langverwachte terugkeer van de Franse producer St-Germain, en Reykjavik’s eigen indiefolk-helden Of Monsters And Men.

De beste IJslandse acts zijn tevens vertegenwoordigd. Veel bands zullen nog onbekend zijn bij het grote publiek, maar gezien de recente invloed van IJslandse artiesten op de internationale scene, zal je hoogstwaarschijnlijk niet worden teleurgesteld.

Ben jij een stoutmoedige ontdekkingsreiziger en ben je continu op zoek naar nieuwe muzikale avonturen op bijzondere plekken? Secret Solstice is alleen weggelegd voor echte pioniers!

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze hebben gefeest in een gletsjer, of hebben gedanst in een door vulkanisch vuur verwarmde lagune. Staan ze op je bucket list? Dan is dit je kans om ze af te strepen, want het kan op Secret Solstice. Zo worden er feesten met de beste lokale en internationale acts georganiseerd in de Langjökul gletsjer en de 120 jaar oude Flúðir lagune.

Het is de perfecte manier om je Instagram-feed te spekken en je vrienden jaloers te maken!

Laugardalur (Reykjavik, IJsland)

Secret Solstice wordt gehouden in Laugardalur Park, niet ver van het historische hart van de hoofdstad Reykjavik. Doorgaans is de lokale bevolking op zondag in dit rustgevende toevluchtsoord te vinden. Tijdens het festival verandert het park echter in een openluchttempel van hedonisme. De zes podia hebben traditionele Scandinavische namen, zodat je niet vergeet dat je je begeeft in Viking-territorium. Valhalla, Gimli, Askur, Fenrir, Ragnarok, of Hel: voor welk altaar ben jij te vinden?

Reykjavik, IJsland

Reykjavik heeft een bescheiden inwonertal van zo’n 120.000 (ongeveer een derde van het land), maar is bijzonder bruisend. Er zijn maar liefst 150 nachtelijk geopende uitgaansgelegenheden langs de Laugavegur, de belangrijkste straat van het oude centrum.

Kijk echter niet gek op wanneer je sommige plekken voor elf uur uitgestorven aantreft. De meeste IJslanders drinken tot laat in de avond samen in hun huiskamers, voordat ze de stad ingaan. Vergeet ook niet je legitimatie mee te nemen wanneer je op stap gaat. De minimumleeftijd in clubs en bars is twintig jaar, dus zelfs als je al wat ouder bent, gaat er waarschijnlijk wel om worden gevraagd.

Als je in IJsland bent, doe dan als de IJslanders. Als je de kans hebt om een weekend in Reykjavik te besteden, laat dan de kans om een rondje rúntur te spelen niet onbenut.

Het principe is simpel: ga bij iedere bar in de buurt langs tot je erbij neervalt. Deze IJslandse versie van de kroegentocht gaat meestal door tot in de ochtend. Let wel: zelfs de meest getrainde zuiplap zal er een hele kluif aan hebben om de lokale bevolking bij te benen. Soms kan je beter stoppen voordat je er spijt van krijgt!

Originele tekst

Secret Solstice

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top