Time Warp (Mannheim, Duitsland)

Time Warp, het bewijs dat Duitsland nog steeds ver voorloopt op de rest van de wereld als het gaat om techno. Het festival in Mannheim domineert de Europese scene al sinds 1994 en is jaarlijks een van de meest invloedrijke evenementen in het genre.

Time Warp pic

Door de populariteit heeft het festival ook al edities georganiseerd in Nederland, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, de VS en zelfs Argentinië. Nu maakt het festival zich weer op voor de 22e achtereenvolgende aanval op thuisbasis Mannheim.

Daarbij wordt het zware geschut niet geschuwd. Zo maakt de Franse techno-pionier Laurent Garnier zijn opwachting, evenals house- en techno-icoon Carl Cox, en levende legendes als Sven Väth en Richie Hawtin. Adam Beyer, de oprichter van het wereldberoemde label Drumcode mag ook niet ontbreken in deze rij mythische namen. Verder zal er een internationale waslijst aan EDM-artiesten acte de présence geven. Samen staan ze garant voor vijftien uur aan elektronische beats, die je in hogere sferen zullen brengen.

Daarnaast heeft de organisatie de aankleding niet links laten liggen. Zo zullen de oogverblindende visuals en de decoratieve vormgeving van de hal bijdragen aan jouw reis naar een andere dimensie.

Ben je klaar voor de reis?

Maimarkthalle (Mannheim, Duitsland)

De Maimarkthalle is een gigantisch multifunctioneel complex op zo’n vijftien minuten van het centrum van Mannheim. Time Warp vindt plaats in een enorm pakhuis met een capaciteit van 20.000 man. Het artistieke ontwerp van licht en decor verandert de loods tijdens het festival in een droomwereld van epische proporties.

Er zijn een aantal treinen die je van Mannheim’s centraal station naar de Maimarkthalle brengen. Overdag gaan deze elke vijf à tien minuten. Stap uit bij de halte ‘Mannheim ARENA/Maimarkt’ en het is maar een paar honderd meter lopen.

Mannheim, Duitsland

Mannheim heeft misschien een sobere uitstraling, maar schijn bedriegt. De stad is een dynamische, multi-culturele, kosmopolitische studentenstad. En dat is natuurlijk een garantie voor een bruisend nachtleven. Over de gehele lengte van de ‘Planken’ (een van de belangrijkste straten van de stad) vind je restaurants, biertuinen, pubs en alternatieve clubs waar de muziek tot ‘s ochtends vroeg uit de speakers blijft knallen.

Mocht je na je nachtelijke omzwervingen door de Quadratestadt worden getroffen door hongerklop, ga dan voor de beste döner van de stad. Deze vind je bij Döner City, recht tegenover het centraal station. De perfecte afsluiting van een avondje Mannheim!

Originele tekst

Time Warp

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top