X Music Festival (Cardiff, Verenigd Koninkrijk)

X Music Festival mag dan een nieuwkomer zijn in het festival-landschap, het evenement is hard op weg om het meest iconische festival te worden dat Wales ooit heeft gezien.

X Music Festival pic

Ooit de eerste editie van een festival meegemaakt? Zo niet, maak je niet druk. Het is heel begrijpelijk. De meeste festivals hebben in de eerste periode moeite met het aantrekken van een groot publiek en blijven vaak een tijdje onder de radar. Verrassend genoeg is X Music Festival hierop een uitzondering. Door de gevarieerde line-up, met daarop de grootste Britse artiesten in drum & bass, dubstep, house, garage, hiphop, grime en reggae, slaagde het erin om zichzelf in de kijker te spelen. Het werd in 2015 zelfs Wales’ grootste muziekfestival, met een bezoekersaantal van ruim 30.000.

Twee dagen lang raast het enorme openluchtevenement over vier podia in het hart van de hoofdstad van Wales. Plaats van handelen: het beroemde, ommuurde binnenhof van het Kasteel van Cardiff. De 130 hectare land van het perfect onderhouden Bute Park zijn ideaal voor het ontvangen van hordes feestgangers. En als de line-up niet genoeg is om je honger naar entertainment te stillen, biedt het festival nog veel meer vertier, van kermisattracties tot straatperformances, en van verfgevechten tot een silent disco.

In Wales is er veel meer te beleven dan je denkt. Vlieg naar de nieuwste aanwinst van het Britse festivallandschap en ontdek de andere kant van Wales!

Bute Park (Cardiff, Verenigd Koninkrijk)

Natuur, natuur en nog eens natuur. Dat is waar Bute Park uit bestaat. Het park ligt in het centrum van Cardiff, de plek waar ooit de roemrijke ommuurde tuinen van het Kasteel van Cardiff gesitueerd waren. Het gebied wordt geflankeerd door de rivier Taff en bestaat uit ruim 130 hectare aan prachtige perken.

Het park ligt op slechts een steenworp afstand van het oude stadshart van Cardiff. De lokale bevolking komt er samen om te ontspannen, en om te genieten van de vele culturele evenementen die er het hele jaar door worden georganiseerd. Niet voor niets trekt het park jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers!

Cardiff, Verenigd Koninkrijk

Verwacht het onverwachte in Cardiff. De hoofdstad van Wales is niet alleen charmant, maar ook bijzonder rijk in cultuur en geschiedenis. Bovendien is het nachtleven van de stad wereldwijd bekend. Als een van Europa’s jongste hoofdsteden, wordt Cardiff meer en meer bezocht door jonge toeristen, ondanks (of dankzij) het imago van het buitensporig intense uitgaansleven.

De redenen voor deze trend zijn simpel. Cardiff oogt overdag als een familievriendelijke bestemming, maar zodra de zon ondergaat verandert de stad in een speeltuin voor volwassenen. St Mary Street barst van de pubs en is daarmee het hart van het bruisende uitgaansgebied. Nachtclubs vind je iets verderop, aan beide kanten van Greyfriars Road. Door de brede keuze aan kroegen, bars, clubs en andere gelegenheden, is het een van de meest diverse uitgaansgebieden van het land. De vriendelijke, uitnodigende uitstraling van de stad (in tegenstelling tot de meeste hoofdsteden) maakt Cardiff het Mekka voor de jonge toerist. Ben je op zoek is naar het beroemde Britse uitgaansleven, zonder daarvoor diep in de buidel te hoeven tasten? Kom dan naar Cardiff!

Originele tekst

X Music Festival

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top