Flow Festival

Muziek, kunst, cultuur en gastronomie. Het zijn de vier hoekstenen van een van de hipste nieuwe festivals. In twaalf jaar tijd heeft Flow zich weten te manifesteren als het absolute hoogtepunt op de Scandinavische festivalkalender. En dat komt hoofdzakelijk door de eclectische programmering, die de grootste internationale én Finse acts samenbrengt.

Flow Festival pic

Dit jaar komt het multitalent FKA Twigs langs voor een van haar slechts twee shows in Europa. Verder komt het Amerikaanse alternative rockduo The Kills een langverwacht bezoekje brengen na een rustpauze van vijf jaar, en geven Arctic Monkeys’ frontman Alex Turner en Miles Kane acte de présence met hun project The Last Shadow Puppets. En wat te denken van triphop-giganten Massive Attack en de Franse electropop-helden M83?

De organisatoren van Flow zijn misschien wel net zo gepassioneerd over de betere culinaire verwennerijen als muzikaal entertainment. Het festivalterrein staat volgepropt met allerlei pop-up restaurantjes en foodtrucks, met daarin de lekkerste hapjes uit alle windstreken. En in tegenstelling tot de meeste andere festivals zijn er zowaar ook zat vegetarische en veganistische opties die de moeite waard zijn.

Hou je vast, er is nog veel meer. Dankzij de samenwerking met de University of the Arts Helsinki, speelt kunst een prominente rol. En dat zie je met name terug in het decor. Zo zullen er tal van lichtinstallaties en andere bouwwerken op het terrein te bewonderen zijn.

Tenslotte is er ook nog eens de mogelijkheid om die grijze cellen van je te stimuleren tijdens de vele debatten en lezingen die deel uitmaken van het culturele programma. De meesten zijn in het Engels, zodat iedereen kan deelnemen.

Maar uiteindelijk draait een festival natuurlijk voornamelijk om de muziek. En met meer dan honderd acts op de line-up, waaronder Iggy Pop, Jamie XX, Four Tet, Morrissey, Ben Klock, Pantha du Prince, Helena Hauff, New Order, Jeff Mills, Daughter en Jaakko Eino Kalevi, kan Flow zich meten met de grootste festivals van Europa.

Data en openingstijden

Vrijdag 12 augustus: van 15:00 uur tot 02:00 uur

Zaterdag 13 augustus: van 14:00 uur tot 02:00 uur

Zondag 14 augustus: van 13:00 uur tot middernacht

Helsinki

Mocht het je ontgaan zijn, Helsinki is hard op weg om de hipste stad van Scandinavië te worden. Zoals de meeste hoofdsteden wordt Helsinki vaak overspoeld door toeristen, toch blijft het een van de meest relaxte steden van Noord-Europa. Meer nog dan Stockholm of Oslo. In Helsinki doen ze niet aan aanstelleritis. Vergeet al die pretentieuze clubs met hun dresscodes en uiterlijk vertoon. De Finse hoofdstad is zeer tolerant en bovendien bijzonder vrijdenkend. Er is dan ook voor iedere smaak iets te vinden.

In de wijk Kallio, gelegen in het noorden van de stad, vind je langs de straten Helsinginkatu en Fleminginkatu veel leuke bars en clubs, die een artistiek en jong publiek aantrekken. In de wat centraler gelegen wijk Punavuori komen houseliefhebbers aan hun trekken.

Laat de schijnbare geslotenheid van de Finnen je niet op het verkeerde been zetten. Achter die introverte uitstraling schuilen fervente feestgangers die zelfs de meest doorgewinterde kroegtijgers naar de troon kunnen stijgen!

Suvilahti Energiecentrale

Flow Festival wordt gehouden op het terrein van een in 1907 gebouwde energiecentrale. De Suvilahti Energiecentrale kreeg tegen het einde van de vorige eeuw een nieuw, cultureel bestemmingsplan en is gelegen op slechts enkele kilometers van het centrum van Helsinki. Het hoofdpodium wordt omringt door het geraamte van een oude gassilo en andere industriële, met graffiti volgekladde panden, die tegenwoordig dienst doen als brouwerij. Het draagt bij aan het grootstedelijke karakter van het festival.

Hoe kom je daar?

De dichtstbijzijnde haltes zijn:

Sörnäinen (metro) 

Suvilahti en Sörnäinen (bus) 

Käenkuja en Sörnäinen (tram) 

Met deze fantastische reisplanner kun je eenvoudig de snelste route vinden vanaf jouw accommodatie.

Originele tekst

Flow Festival

  • Categories →
  • Vertalingen (EN-NL)
 

Opdrachtgevers

client logos
 
Back to top